Home » Verhuren

Verhuren

NO CURE NO PAY!

Uw woning verhuren? Uw specialist is ALEXA HOUSING AGENCY!

WIJ TREDEN OP NAMENS U! UW BELANG IS ONS BELANG!

Woningverhuur is een specialisme, belangrijk dat u een partij inschakelt met goede kennis van de markt en ruime ervaring, zodat uw woning zo snel mogelijk verhuurd wordt.

ALEXA HOUSING AGENCY is zo’n partij! Wij zijn een makelaarskantoor, puur gespecialiseerd in het verhuren van woningen. Wij verhuren snel! Wij zorgen er voor dat uw woning onder de aandacht komt van iedereen die een woning zoekt; via onze website en andere websites inzake woningverhuur zoals www.jaap.nl  en www.pararius.nl  huurwoningen (de grootste verhuurwebsite van Nederland), tevens hebben wij op zeer regelmatige basis contacten (via telefoon en mail) met alle grote verhuurkantoren in de regio, relocation bureaus, makelaars, internationale bedrijven (expats) en last but not least de Europese School in Bergen, de enige Europese School in Nederland met lager- en middelbaar onderwijs!

Zet uw woning bij ons in de verhuur en wij doen ons best uw woning zo snel mogelijk te verhuren! Wij verhuren woningen voor minimaal een jaar, maar vaak langer (2 tot 5 jaar).
 

NU MIJN WONING VERHUREN
Inschrijfformulier »


NO CURE NO PAY!
Wij doen ons uiterste best om de meest geschikte huurder voor u te vinden. Wij brengen hiervoor courtage in rekening bij de opdrachtgever/verhuurder en dat bent u, als verhurend eigenaar. Bij verhuur van uw woning voor 1 jaar is de courtage 8⅓% over de huuropbrengst van maximaal 1 jaar. Dat is 1 maand huur exclusief 21% BTW. Indien u uw woning voor een langere periode aanbiedt, ontvangt u een korting over het 2e en 3e jaar. Dit houdt in 75% van 1 maand huur over het 2e jaar en 50% van 1 maand huur over het 3e jaar. Over jaar 4 of langer berekenen wij geen courtage, maar blijven wel gedurende de gehele huurovereenkomst standby.  Dit alles op basis van NO CURE NO PAY! Wij behouden ons het recht voor in geval van een meerjarige huurovereenkomst de courtage vooraf en ineens te factureren. Aangezien wij courtage van u als verhuurder ontvangen, zijn wij zeer interessant voor alle bedrijven en particulieren, die een woning willen huren. Zij betalen bij ons helemaal niets voor het vinden van een goede woning. Het geeft u de zekerheid dat wij uw belang te allen tijde voorop zullen stellen, het gaat ten slotte om uw meest kostbaarste bezit.

Waarborgsom
Bij het sluiten van een huurovereenkomst ontvangt u uiteraard een waarborgsom of bankgarantie, die dient als borgstelling voor het risico wat u als verhuurder neemt in het aangaan van de overeenkomst met betrekking tot schade aan het gehuurde. In principe geldt een waarborgsom van 1 maand huur.  In sommige gevallen kan een hogere waarborgsom gevraagd worden.

Werkwijze
U vult het inschrijfformulier in, of u belt ons voor het maken van een afspraak. Voordat wij een woning in de verhuur nemen komen wij langs om uw woning uitgebreid te bekijken en om kennis met u te maken. Tijdens dit gesprek zullen wij de mogelijkheden voor verhuur van uw woning bespreken. Wij adviseren u over de (vraag) huurprijs en wij bespreken met u of er misschien aanpassingen nodig zullen zijn in uw woning om uw woning nog sneller te verhuren. Wij nemen digitale foto’s van uw woning voor het maken van een mooie brochure, voor onze website en de websites waar wij als partner bij zijn aangesloten. Alle ins en outs van de verhuur van uw woning worden duidelijk met u besproken. Wij nemen de tijd voor u!

Vervolgens ontvangt u van ons een opdrachtbevestiging. In deze opdrachtbevestiging is de meest essentiële informatie opgenomen omtrent uw woning; huurperiode, gevraagde huurprijs, kosten etc. Na ontvangst van de door u getekende opdrachtbevestiging, wordt er een mooie brochure in het Nederlands en Engels van uw woning gemaakt, zowel papier als digitaal, voor een mooie presentatie op onze website en alle andere partner sites. Uiteraard wordt deze brochure ook opgehangen in de Europse School in Bergen. Conform uw opdracht gaan wij op zoek naar de meest geschikte huurder. Wij kijken daarbij niet alleen binnen ons eigen bestand, maar werken rechtstreeks samen met andere gerenommeerde woningbureaus in Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Tevens onderhouden wij direct telefonisch contact met de personeelsfunctionarissen van diverse grote internationale bedrijven. Zodra wij een geschikte huurder gevonden hebben, nemen wij direct contact met u op en na telefonisch overleg wordt er een afspraak gemaakt voor de bezichtiging van uw woning. Uiteraard wordt de potentiële huurder zorgvuldig door ons gecheckt. Indien de potentiële huurder uw woning wil huren en u uw akkoord heeft gegeven, starten de onderhandelingen. ALEXA HOUSING AGENCY zal deze onderhandelingen met vakkundigheid en integriteit uitvoeren. Na wederzijds akkoord maken wij de huurovereenkomst. Deze dient door beide partijen, zowel huurder als verhuurder ondertekend te worden. Na ondertekening is de verhuur van uw woning een feit! Gedurende de gehele looptijd van de huurovereenkomst blijft ALEXA HOUSING AGENCY standby voor al uw vragen.

Beheer
Het verhuren van woonruimte is een vak apart met veel strikte regelgeving. Het is algemeen bekend dat huurders onder de Nederlandse wet- en regelgeving vergaand worden beschermd. De last van het beheer/verhuren kan nogal op de schouders drukken van een verhuurder. Zeker als u niet volledig op de hoogte bent van de (spel)regels of wellicht in het buitenland verblijft. Wie houdt contact met de huurder(s) en incasseert maandelijks de huur? Wie zorgt voor de klachtenafhandeling en inlossing van een eventuele betalingsachterstand?


Alexa Housing is een samenwerking aangegaan met Pinedo Makelaardij uit Alkmaar waardoor wij onze dienstverlening nog beter kunnen optimaliseren met een uitgebreid beheerpakket. Wij kunnen in het vervolg in samenwerking met Pinedo Makelaardij alle voorkomende werkzaamheden zoals onderstaand beschreven voor u uit handen nemen.

Beheer pakket:
• Maandelijkse bewaking en tijdige controle van de binnengekomen huur.
• Huren maandelijks doorstorten naar de verhuurder.
• Afhandelen van betalingsproblemen en achterstanden.

Administratief Beheer
• Maandelijkse rapportages van het beheerobject (indien noodzakelijk).
• Jaarlijks doorvoeren van de huurverhoging (indexering).
• Bijhouden van de contracten en tijdig zoeken naar (een) nieuwe huurder(s).

Technisch Beheer
• Inschakelen van betrouwbare derde partijen bij reparaties.
• Controle en bewaking op de uitgevoerde werkzaamheden.
• Klachtenafhandeling met huurder(s).

Alle beslissingen en/of aanpassingen worden gedaan in overleg met de eigenaar.

Kosten beheer van uw woning(en)
Alexa Housing rekent u een beheerder fee van 6% over de geïncasseerde huur, exclusief 21% BTW. Indien het om meerdere huurwoningen gaat is het percentage onderhandelbaar. Dit is voor zowel technisch als financieel beheer. Voor nadere informatie of eventuele vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen :

Voorweg 13 
1871 CK  SCHOORL
Telefoon  +31 (0)72 589 88 38
Mobiel  +31 (0)6 - 538 57 300
Fax  +31 (0)72 581 63 10
E-mail info@alexahousing.nl
 

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om zelf het beheer van uw woning te voeren. De lijnen zijn kort tussen eigenaar en huurder (email, mobile), dus een probleem is zo opgelost. Uiteraard kunnen wij u helpen bij vragen en/of een probleem.

Energielabel

Vanaf 1 januari 2015 is een energielabel verplicht bij verkoop of verhuur van uw woning. U heeft van de rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit is echter niet voldoende bij verkoop of verhuur van uw woning. Sinds 1 januari 2015 bent u verplicht bij verkoop of verhuur van uw woning een definitief energielabel te overhandigen. U kunt informatie vinden op de website www.energielabelvoorwoningen.nl. Op deze website kunt u het definitieve energielabel van uw woning eenvoudig vaststellen en laten registreren. Mocht u toch nog vragen hebben, laat het ons weten. U kunt uiteraard ook een energiedeskundige raadplegen voor hulp. 

 

NU MIJN WONING VERHUREN
Inschrijfformulier »