Home » Huren

Huren

NO CURE NO PAY!

Woning huren
Bij ALEXA HOUSING AGENCY betaalt u GEEN commissie bij aanhuur voor elk van de door ALEXA HOUSING AGENCY aangeboden objecten!
U ontvangt uiteraard de goede service die u van een gespecialiseerd kantoor mag verwachten. Uniek, wij zijn graag bereid op zaterdag of om buiten kantooruren te bezichtigen, indien dat gewenst mocht zijn.

Zelfs indien u binnen het eigen aanbod van ALEXA HOUSING AGENCY geen of te weinig geschikte objecten vindt, helpen wij u! Kies voor ALEXA HOUSING AGENCY als uw huurspecialist en profiteer van ons uitgebreide netwerk met alle andere bemiddelaars, makelaars en agenten met huuraanbod. Wij hebben toegang tot alle databases en kunnen vakkundig en snel een goede selectie maken uit al het andere aanbod. Als u voor ALEXA HOUSING AGENCY kiest, kiest u voor een betrouwbare makelaar met ervaring, goede know how, efficiënte onderhandelingstechniek, maar vooral voor persoonlijke betrokkenheid. Wij verzorgen de aanhuur van uw woning van begin tot eind, van het vinden van het meest geschikte object, de onderhandelingen met verhuurder, het checken van de huurovereenkomst op fouten of eventuele onregelmatigheden, ondersteuning tijdens de check-in inspectie (en aan het eind de check-out) en uiteraard een solide after sales, zoals het overzetten op naam van energiecontracten en dergelijke.

Kosten woning huren
Zoals vermeld wordt er bij transacties uit het aanbod van ALEXA HOUSING AGENCY geen commissie in rekening gebracht.
Wanneer ALEXA HOUSING AGENCY in opdracht van u een woning elders vindt, bedraagt de commissie één maand huur + 21% BTW.

Uiteraard werken wij op basis van NO CURE NO PAY.
Wanneer u bij of via ALEXA HOUSING AGENCY een woning huurt, zijn er een aantal zaken belangrijk om te weten. Wij vragen u om de volgende gegevens;

  •  Kopie paspoort huurder en bewoners
  •  Kopie arbeidsovereenkomst of werkgeversverklaring met inkomensgegevens

Indien de overeenkomst door de werkgever wordt aangegaan:

  • Uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 6 maanden)
  • Kopie paspoort van de tekeningsbevoegde namens de onderneming
  • Kopie paspoort werknemer

Waarborg
Bij het sluiten van een huurovereenkomst is een waarborgsom of bankgarantie gebruikelijk, welke dient als borgstelling voor het risico wat verhuurder neemt in het aangaan van de overeenkomst met betrekking tot schade aan het gehuurde. In principe geldt een waarborgsom van 1 maand huur.  In sommige gevallen kan een hogere waarborgsom geëist worden.

Procedure
Zodra beide partijen, huurder en verhuurder, na onderhandelingen akkoord zijn over alle details van de te huren woningen en na ontvangst en controle van de gevraagde gegevens van huurder, wordt de concept huurovereenkomst gemaakt en aan beide partijen voor akkoord aangeboden.
De door beide partijen akkoord bevonden huurovereenkomst zal vervolgens door huurder en verhuurder worden ondertekend. Vervolgens zal er een afspraak gemaakt worden voor de check-in van de woning. Huurder dient eerste maand huur en borg over te maken aan ALEXA HOUSING AGENCY, een week voor ingangsdatum van de huurovereenkomst.

Tijdens de check-in vindt een inspectie plaats in het gehuurde en worden de bevindingen opgenomen in het inspectierapport. Tevens worden de meterstanden van de energiemeters van dat moment genoteerd en worden de sleutels (2 sets) overhandigd. De verhuur is een feit.

Vanaf dat moment heeft u als huurder te maken met de verhuurder/beheerder betreffende het gebruik van de woning. Uiteraard zal ALEXA HOUSING AGENCY u bijstaan bij uw vragen gedurende de gehele huurperiode.

ALEXA HOUSING AGENCY staat voor een professionele en zeer persoonlijke aanpak van bovengenoemde zaken. Huur of verhuur; wij gaan ervoor!

IK ZOEK EEN WONING
Aanvraagformulier »

 

 

Naar het aanbod »